Diensten


Onderhoud
Veel horloges worden ontworpen om een leven lang mee te gaan. Toch moet uw horloge – zoals elk precisie-instrument – regelmatig worden nagekeken om zijn nauwkeurigheid, uiterlijk en waarde te behouden. Hoe vaak dit precies nodig is, hangt af van het model, het klimaat en de zorg waarmee u het horloge behandelt. Wij adviseren u om het horloge eens in de vier tot vijf jaar aan te bieden voor een vakkundig 'Full Service' onderhoud.
Schoonmaken en polijsten
Door het polijsten van de band en/of de kast, krijgt het uurwerk weer een frisse uitstraling. Dit kunnen we doen bij een onderhoud maar ook als het uurwerk geen onderhoud nodig heeft. Ook het schoonmaken van een band en/of kast, wordt door ons verzorgd. Een metaalband wordt het beste minstens een keer per jaar schoon getrild. Dit geeft als voordeel dat de levensduur van uw band wordt verlengd. Ook doen we dan de controle van de stiftjes die de schakels aan elkaar houden, zodanig dat het uurwerk niet zomaar kan loskomen tijdens het dragen.
Waterdichtheid
Veel mensen denken bij de aanschaf van een horloge dat het altijd waterdicht zal zijn. Helaas is dit niet het geval. Veroudering van de dichtingen en een schok of stoot van buitenaf kan de waterdichtheid aantasten. Een controle en herstelling van de waterdichtheid is voor veel horloges een must. Jaarlijks komen er in het atelier regelmatig horloges met vochtschade binnen wat hoge herstellingskosten mee zich kan brengen. Uw horloge tweejaarlijks laten controleren om te zien of het nog steeds waterdicht is, is daarom geen overbodige luxe. Contacteer ons gerust bij vragen!
Reparatie klokken
Grootvaders klok, die al meer dan ontelbare jaren heeft gewerkt in de woonkamer, is er mee gestopt! Geen nood, ook hiermee kunnen wij u verder helpen. Gezien antieke klokken vaak zeer hoogwaardig gemaakt zijn, daar zitten nog dikke solide stelplaten en zware stalen assen in, kunnen deze meestal nog goed hersteld worden. Indien nodig, komen we de klok bij u thuis ophalen en terugbrengen. Tip 1: U kan de veren van een klok in principe niet breken door ze te ver over te draaien - tenzij u al een waterpomptang zou gebruiken om ze op te winden. Als de veren toch afbreken, zal dit eerder zijn door ouderdom! Tip 2: Bij het optrekken van de gewichten, is het beter om de gewichten zelf niet mee te lichten. U dient gewoon aan de ketting te trekken. Mail ons gerust als u vragen hebt!
Vervangen batterijen
Op professionele wijze een batterij laten vervangen? Dan kan u terecht in ons atelier. Door de batterij van uw uurwerk (ongeacht het merk) professioneel te laten vervangen, wordt de kans verminderd dat uw uurwerk schade oploopt, zoals krassen op het deksel of het te bruut plaatsen van de batterij wat schade aan het binnenwerk kan veroorzaken. Wij controleren ook het verbruik van het binnenwerk en plaatsen niet zo maar een batterij (zie daaromtrent ook "controle van de waterdichtheid").
Hulp bij aankopen op het internet
U staat op het punt een horloge aan te kopen bij een webshop maar er zijn twijfels of u wenst gewoon meer zekerheid, ook hier kunnen wij u helpen met raad en daad. Wat kunnen wij onder meer voor u doen: - voor de aankoop het uurwerk, de foto's en prijs bekijken en nagaan of dit allemaal wel klopt; - als het uurwerk toekomt, een controle van het uurwerk en nagaan of het overeenstemt met de beschrijving bij verkoop; - indien er problemen worden vastgesteld, kunnen wij advies geven. Voor verdere informatie, contacteer ons via e-mail. info@uurwerkhersteller.be